HÖSTRUTINEN:

STEG 1

Bli av med döda hudceller som ligger och täpper till huden på ytan, dvs aktivera hudens slumrande processer.
Här kan man använda sig av olika typer av exfolieringar/peelingar.
Är du extra känslig kanske en enzympeeling passar dig bäst.
En mer djupgående variant är att använda sig av hydroxisyror (AHA/BHA). Dessa hjälper till att avlägsna de döda hudcellerna samtidigt som de även påverkar hyperpigmentering och kollagen.
Har du extra mycket hyperpigmenteringar, solskador och brist på elasticitet kan det vara en bra ide att prova på en produkt med retinol i. Retinol eller A-vitamin som det också heter, hjälper effektivt till att jämna ut huden i såväl ton som struktur. Du bör dock vända dig till en hudterapeut för att få den bästa kvaliteten, annars är risken att du får med dig en produkt med en mindre aktiv form av A-vitamin.

STEG 2

Prova gärna att lägga till ett återfuktande serum om du inte redan använder detta. Dessa innehåller ofta både mer fukt och aktiva ämnen än vad en mjukgörare normal gör. På så sätt kommer du att kunna fuktmätta huden ordentligt på djupet


STEG 3

Nu är det dags att lägga på en anpassad mjukgörare. Med anpassad menas att produkten passar till ditt nuvarande hudtillstånd. Är du torrare nu än i somras, bör du uppgradera din creme till en mer kraftfull variant med mer näring i.
Mjukgöraren ger inte bara näring och extra fukt, utan hjälper även huden att bibehålla fukten bättre och längre. Ett minskat läckage så att säga. Den stärker hudens barriär och skyddar mot yttre påfrestningar, det vill säga torrt klimat, kyla och vind.

STEG 4

Avsluta din hudvårdsrutin med ett anpassat solskydd dagtid. UV-ljus finns det gott om året om, även om det inte alltid känns så. Att förebygga framtida solskador är det bästa sättet att undvika förtida hudåldrande.

 

AKTUELLA PRODUKTER

Pure Triple Peel - Trippelverkande exfoliering med hydroxisyror, enzymer och mikrokorn från riskli.
Pure Active Serum – AHA/BHA serum.
Pure Retin Oil – Högkoncentrerad A-vitamin med bakuchiol som tar hand om solskador och reparation.
Pure Lift Serum – Djupt återfuktande serum med stimulerande peptider som återställer spänst och elasticitet.
Cure Recovery Creme – En närande och barriärstärkande mjukgörare som återställer, dämpar irritation och verkar uppbyggande.