2017-04-07

Retinol (vitamin A) är ett fettlösligt vitamin som behövs för god celltillväxt samt underhåll av vävnader och hudceller. Denna ingrediens spelar en betydande roll i hudvård och har ett flertal djupgående och viktiga funktioner för att hålla vår hud stark och frisk.


Vad är så speciellt med Retinol?

Det finns mycket forskning på Retinol som visar goda resultat. Retinol är en oerhört potent molekyl som enkel gå in i hudens yta och vävnad, där den bryts ned och omvandlas till den än mer aktiva formen Retinsyra. Retinsyran stimulerar cellförnyelsen och väcker trötta och gamla cellfunktioner. Döda hudceller skalas av och nya friska celler får komma upp till ytan och jämna till hudton, reducera hyperpigmentering och solskador samt ge hudytan en ökad lyster.

A-vitaminet fungerar även som en kraftfull antioxidant och skyddar huden från fria radikaler som bryter ned och skadar våra celler. Det har även en sebumreglerande funktion (balanserar hudens ojeproduktion) och hämmar bakteriebildning, vilket är gynnsamt för en fet och oren hy. 

Ska jag sluta använda Retinol om jag blir irriterad i huden?

När man påbörjar en behandling med Retinol så bör man börja försiktigt och inte använda det varje dag. Ett vanligt tecken på att man varit lite för ivrig i början är att huden blir röd, irriterad och fjällar. Låt då huden vila ett par dagar och därefter använder du produkten med några dagars mellanrum tills att dessa negativa effekter har lugnat sig. Huden vänjer sig och blir starkare, vilket gör att denna första fas försvinner. 
Notera: Det är inte alla som upplever detta första steg. Vi har olika tåliga hudar och vissa reagerar starkare än andra.

Kan jag använda Retinol om jag är känslig?

Absolut! Du kan använda Pure Repair Night (serum med Retinol) på en känslig hy men var något mer försiktig till en början och applicera serumet max 1-2 gånger per vecka under den första månaden. Därefter kan du testa dig fram och öka en dag i veckan tills att du kan använda serumet utan bieffekter 3-4 gånger per vecka.

Retinol stärker även en känslig hud!

Retinol och solen

Använd alltid solskydd i samband med Retinolbehandling. Använd alltid Retinol på natten och solskydd på dagen, då huden generellt blir mer ljuskänslig i början. Vi rekommenderar alltid våra kunder och patienter att använda Day Maximal Sense SPF50 varje dag som sin dagcreme. Detta är ett mycket lätt solskydd som inte kladdar eller täpper till din hud. Det har en behaglig doft och skyddar mot både UVA och UVB samtidigt som det håller din hud återfuktad.