2015-01-14

Nu rullar vi igång vår nya serie AK-experterna.

Följ med bakom kulisserna på Akademikliniken och möt våra fantastiska hudvårdsexperter. Ni kommer här att få träffa på hudterapeuter, injektionssköterskor och plastikkirurger som alla har intressanta erfarenheter att dela med sig av. Ni kommer att få veta mer om olika former av behandlingar, produkter och hur resultaten har blivit.

Först ut kommer vår hudterapeut Daria från Akademikliniken i Malmö som tipsar om hur man tar hand om sin känsliga hud.

Jag träffar dagligen på kunder som upplever att de har en känslig hy. Jag brukar då upplysa dem om vikten av att använda milda och barriärstärkande ingredienser i sin hudvård. En bra kombination för dessa kunder kan vara Extra Care Toner tillsammans med Cure Recovery Creme. Då får huden ordentligt med fukt och stärkande lipider, samtidigt som tillfälliga irritationer mildras.
Även en känslig hud mår bra av att bli behandlad, då tycker jag att våra peels är något att rekommendera.
Mandelpeelen är en mycket effektiv behandling som klargör huden samtidigt som den avlägsnar döda hudceller och pormaskar på ett skonsamt och effektivt sätt.
Om jag har en kund med en reaktiv hud som tex Rosacea brukar jag lägga på Extra care toner före jag aplicerar Mandelpeelen. Det fungerar jättebra!Själv brukar jag även använda Cure Recovery Creme som en akutmask när min hud är riktigt besvärlig.