Här följer våra enkla steg, totalt 6st - hur du får din finaste sommarhy! 

Härligt soliga och lata dagar vid saltstänkta klippor, ute på sjön eller liggandes i hängmattan med en bra bok. Den underbara sommaren är äntligen här, som vi har längtat!

Detta innebär även en extra påfrestande period för vår hud. Vi vistas mer utomhus vilket innebär mer uv-exponering. Vi njuter av bad och umgås gärna med vänner långt in på sommarkvällarna. Sammantaget leder ofta denna nya livsstil till att huden blir mer fuktfattig, utmattad och reaktiv (solskador).

Med andra ord kan det vara bra att se över sin hudvårdsrutin och anpassa produkterna mer efter dessa nya förutsättningar. Låt oss få komma med lite tips på hur du skapar de bästa förutsättningarna:

 

STEG 1 - Gå loss med solskyddet! 

Se över dina solskydd. Om de är köpta förra sommaren – då är det dags att köpa nya (med högt skydd mot UVA/UVB). Använd ordentliga mängder av solskydd, återapplicera varannan timma och efter bad. Undvik att vistas i solen mitt under dagen. Glöm inte solhatt och solglasögon – då blir du både glamorös och extra skyddad.

Tips på produkt:
Day Maximal Sense Spf 50

 

STEG 2 - Exfoliera mera! 

Kanske var du duktig och började redan i våras, men fortsätt att peela din hud 1-3 gånger i veckan för att avlägsna gamla döda hudceller och ersätta dessa med nya friska celler (cellförnyelsen stimuleras). Huden får en finare lyster och en jämnare ton samtidigt som tilltäpptheter rensas bort och motverkas. Värt att tänka på är att vara extra noga med spf i samband med AHA/BHA (hydroxisyror).

Tips på produkt:
Pure Triple Peel

 

 STEG 3 - Återfukta!

Drick mer vatten och införskaffa en rejält fuktgivande ansiktstoner!
Använd din toner flitigt under hela dagen: på stranden, restaurangen och under hela kvällen. Lägg gärna till ett extra återfuktande serum och mjukgörare under denna period.

Glöm inte att smörja in kroppen!

Tips på produkter:
Pure Berry Toner
Pure Lift Serum

STEG 4 - Boosta med antioxidanter!

Välj hudvårdsprodukter som innehåller antioxidanter som till exempel Vitamin C, -E och vitt te. Antioxidanter kan nämligen hjälpa till att motverka solskador samt ge ett extra skydd mot fria radikaler.

Tips på produkter:
Pure Berry Toner
Pure Antioxidant Creme

 

STEG 5 - Efter solen!

Se till att du har en extra vårdande creme hemma, som hjälper huden att återhämta sig efter dagen i solen. Detta gäller även dina läppar. Tips: lägg in din creme/läppbalsam i kylen för att ge en härligt svalkande effekt på huden.

Tips på produkter:
Cure Recovery Creme (fungerar som en akutmask också)
Pure Lip Intense

 

STEG 6 - Fuska så mycket du bara kan!

Gå loss på brun utan sol! Bästa sättet att undvika förtida hudåldrande (och farliga hudförändringar) är att aldrig bränna sig i solen. Använd istället bus, bronzers eller mineralfoundations om du vi se lite mer sommarfräsch ut.