Så påverkar vinterkylan din hud

För många av oss innebär vintern en stor utmaning för vår hy. Plötsligt blir den mer känslig, torr och reaktiv. Läpparna flagnar och spricker, händerna blir allt mer torra och ansiktet stramar och sticker. Vissa av oss drabbas av envisa eksem och andra inflammatoriska tillstånd.

Denna stora förändring beror till stor del på att vi nu utsätter huden för enormt stora skiftningar av klimat. Krispigt och kallt vinterväder växlas snabbt ut mot varmt och uttorkande inomhusklimat när vi går in. Dessa konstanta klimatväxlingar torkar snabbt ut huden på hela vår kropp.

Därför är det bra att tillföra mer fukt och fuktbindande ingredienser under denna period. En av favoritingredienserna för detta är korslänkad hyaluronsyra, denna försluter huden likt en fuktande mantel som både ger och håller kvar fukten i huden.

Och glöm för all del inte att fortsätta din användning av solskydd även under denna säsong. Detta är nämligen det absolut bästa sättet att motverka det förtida hudåldrandet - och UV-ljus utsätts vi för året om som du säkert redan vet.

Vad du bör fokusera på 

   Steg 1 - Exfoliera    

Exfoliera handlar om att avlägsna den ansamling av grådaskiga döda hudceller som ligger och täpper till hudens yta. Genom att applicera ett rikligt lager av Pure Triple Peel (innehåller AHA-syror och fruktenzymer) på rengjord och fuktad hy så löser du upp orenheter och tilltäpptheter. Du får en jämnare hudyta, renare hud med reducerade torrhetslinjer och en ny fräsch lyster. Dina övriga hudvårdsprodukter såsom serum, cremer etc. kommer då att kunna gå djupare ned i huden och bli mer verksamma. Därför är det viktigt att du peelar/exfolierar din hud regelbundet varje vecka.

Vi rekommenderar: 

Pure Triple Peel

Denna exfoliering innehåller AHA/BHA samt enzymer och små mikrofina korn från riskli. Den är anpassningsbar vilket gör att den passar bra på alla hudtyper och hudtillstånd.

Så här gör du:

    Alla hudtyper (ej känslig/akne)   

Applicera på rengjord fuktad hud. Massera försiktigt i en minut, för att sedan låta produkten ligga kvar och verka som en exfolieringsmask i upp till 10 minuter. Skölj av och avsluta med serum och mjukgörare.
Hur ofta?
2 gånger/veckan.

    Känsligare hudtyper & hudtillstånd    

Om du har en känslig och reaktiv hud rekommenderar vi att du enbart använder denna peeling som en exfolieringsmask under ca 2 minuter. Skölj av och avsluta med serum och mjukgörare.
Hur ofta?
1 gång/vecka.

 

   Vill du förstärka din peelrutin?  

    Förstärka din rengöring       

Mixa ca ½ tsk Pure Triple Peel tillsammans med Pure Radiance Cleanser i samband med din morgonrengöring. Applicera som vanligt på fuktad hy och massera försiktigt i cirkulära rörelser - undvik ögonzonen. Skölj av noga och följ upp med serum och mjukgörare.
Hur ofta?
Denna kombination kan upprepas varje morgon. Om huden börjar att rodna eller kännas irriterar bör du naturligtvis ta det lite lugnare och minska på antalet behandlingstillfällen per vecka.

    Förstärka med AHA-serum   

Mixa 1 tsk Pure Triple Peel tillsammans med ett pump Pure Active Serum. Applicera på fuktad hud och massera försiktigt i 1 minut. Låt sedan ligga kvar som mask i 10 min. Skölj av och avsluta med serum och mjukgörare. Denna behandling är inte avsedd för känsligare hudtyper.
Hur ofta?
Vid ett tillfälle i veckan alternativt att du lägger till detta någon gång/ månad.

 

  Steg 2 - Återfukta   


För att återfukta huden på djupet är det viktigt att du exolierar huden med en AHA/enzympeeling regelbundet för att avlägsna döda hudceller och blockeringar som annars motverkar din efterföljande hudvård att gå in i huden.

Använd ett ordentligt återfuktande serum varje dag. Ett serum innehåller ofta högre halter av aktiva ingredienser, vilket gör dem extra åtråvärda om man vill se bra effekter och snabbare resultat av sin hudvårdsrutin. Serum består oftast av mindre molekylen som lättare tränger djupare ned i huden och återfuktar, reparerar etc. där inte en vanlig mjukgörare når.

Vi rekommenderar:
Pure Lift Serum

Ett återfuktande och spänstgivande serum som matar huden med rikliga mängder av fukt samtidigt som barriären stärks med hjälp av niacinamid och ceramider. Detta serum är multifunktionellt och passar alla hudtyper inkl. känsligare hudtyper.

Så här gör du:
Applicera ett pump över rengjord och fuktad hud (även vid ögonzonen). Använd morgon och kväll.


 

  Steg 3 - Barriärförstärkning   


Nu passar det bra att använda en mjukgörare med en högre halt av lipider och ceramider i. Dels för att för att förstärka skyddet mot kylan, men samtidigt för att hjälpa huden att bevara sin fukt. Här passar det bra med produkter som innehåller squalane, sheasmör och olika vegetabiliska oljor såsom havreolja och solrosolja. Huden mår även bra att få ett tillskott av ex. lugnande bisabolol och pantenol
.

 

Vi rekommenderar:
Cure Recovery Creme

En närande och barriärstärkande 24h creme som hjälper huden att bibehålla sin fukt samtidigt som tillfällig rodnad och irritation motverkas. En riktig SOS-creme när huden är extra utsatt.

Så här gör du:
Applicera ett pump efter ditt serum. Använd morgon och kväll. Vid extra kallt klimat applicerar du enbart denna (undvik även att tvätta huden på morgonen) direkt på huden.

 

Varför är det en så god ide att använda både serum och en mjukgörare?

Serumet innehåller ofta högre halter av aktiva komponenter som är verksamma mer på djupet i din hud. De riktar in sig på att ta hand om ett flertal olika hudtillstånd (beroende på serum) såsom exempelvis cellförnyelse, underliggande pigmenteringar samt att plumpa upp och tillföra fukt på djupet. Mjukgöraren däremot är avsedd att ta hand om hudens nog så viktiga yta och barriär. Den motverkar fuktförlust och håller huden mjuk och smidig. Den motverkar även angrepp från fria radikaler samt ger näring så att huden hålls i en god balans. Detta sammantaget hjälper till att motverka förtida ålderstecken samt återställer hudens vitalitet och spänst.

 

Glöm inte att skydda dina läppar ordentligt med Pure Lip Intense Clear. Denna är även perfekt att använda under natten för att återställa och reparera riktigt torra och spruckna läppar.