Köpvillkor


Pris och betalning
Alla priser är inklusive moms utom där annat anges. Fraktfritt inom Sverige. För leveranser inom Norden, Norge, Danmark och Finland är frakt- och expeditionskostnad 180 kronor och fraktfritt över 1200 kronor. För leveranser inom EU (ej Norden, Sverige och Schweiz) är frakt- och expeditionskostnad 230 kronor och fraktfritt över 1800 kronor. Är du under 18 år behöver du målsmans tillstånd för att handla hos oss. För leveranser utanför EU tillkommer ev. tullavgift som betalas av köparen.

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning.

Klarna Checkout
Vi är anslutna till Klarna Checkout för enkelt och smidig betalning. 


Kortbetalning
Vi accepterar betalkorten Visa, MasterCard, Diners och American Express.

Kortbetalning är helt kostnadsfritt.

Alla sidor där du som kund lämnar personliga uppgifter vid köp är så kallade säkra sidor (krypterad överföring). Om du ser att adressraden börjar med https:// så vet du att du besöker en säker sida. Vi samarbetar med DIBS Payment Services AB (www.dibs.se) för inlösen av kortbetalningar. DIBS Payment Services AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsföretag och de uppfyller kraven för PCI-DSS. Överföring av kortuppgifter är krypterade. Notera att Akademikliniken inte lagrar några kreditkortsnummer, då detta hanteras av DIBS Payment Services AB.

3Dsecure är en av VISA framtagen teknik för att verifiera att den som handlar med betalkort verkligen är ägaren till kortet. Standarden används även av MasterCard. Tekniken innebär att när du använder ditt kort för att köpa varor eller tjänster på Internet är det upp till din kortutgivare eller bank att identifiera dig. Via krypterad kommunikation kontrolleras detta av kortföretaget via en speciell säkerhetsserver. Fördelen för dig som konsument att använda en betaltjänst på Internet som erbjuder 3DSecure innebär att du får en möjlighet att verifiera att du är den verkliga kortinnehavaren, vilket innebär mindre risk att kortet används i bedrägligt syfte. Du känner igen en 3D secure-säkrad betallösning genom Visas varumärke "Verified by VISA" och MasterCards varumärke "SecureCode". Läs mer på www.visase.com

 


Leverans  

  1. DHL Servicepoint. Leveranstid är normalt 2-5 dagar inom Sverige. Vår logistikpartner är DHL och leverans sker med paket till ditt närmsta utlämningsställe. Undantag: Presentkort skickas direkt till leveransadressen.


Utökad ångerrätt
Vi tillämpar Distanshandelslagen och ger dig 14 dagars ångerfrist, utan att ange någon anledning. Varan måste returneras i oanvänt skick och hel förpackning. Akademikliniken förbehåller sig rätten att refusera en retur om varan är använd. Varan skall återsändas i väsentligen oförändrat skick. Vid retur, kontakta oss på webshop@ak.se eller 08-61 45 448 för vidare instruktioner. Köpesumman återbetalas senast 30 dagar efter det att vi har återfått varan. Kostnad för frakt återbetalas ej. Du som kund står själv för returfrakten. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav. Vi rekommenderar dig att skydda/embalera varan väl vid retur då du som kund bär transportrisken.

Reklamation
Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig kontakta oss på webshop@ak.se inom 30 dagar så hjälper vi dig med hur du går vidare. Varan ska tillsammans med en skriftlig beskrivning av felet/bristen återsändas väl emballerad med bifogad beskrivning av felaktigheten. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig. När vi mottagit varan och godkänt reklamationen, gör vi något av följande:

  • Skickar en ny identisk felfri vara.
  • Återbetalar dig varan. Kostnaden för returfrakten betalas ut till dig retroaktivt efter godkänd reklamation. Vid ersättningsleverans står Akademikliniken för fraktkostnaden.

     

Personuppgiftspolicy i enlighet med GDPR

Vi på Akademikliniken är måna om att vara helt transparenta med hur vi arbetar och hur vi hanterar dina personuppgifter. Här berättar vi hur och varför vi behandlar personuppgifter, inklusive cookies, samt dina rättigheter och våra skyldigheter gentemot dig, som vår besökare, kund eller patient. Du måste aktivt godkänna detta innan du genomför ett köp hos oss. Det gör du enkelt genom att kryssa i en liten ruta i köpkorgen som du blir instruerad att fylla i innan betalningen kan genomföras.

Läs mer om vår personuppgiftspolicy genom att klicka HÄR.


Force Majeure
Akademikliniken är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bl. a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Övrigt
Akademikliniken reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av teknisk data som står utanför vår kontroll, och förbehåller oss rätten att annulera order som har blivit fel på grund av tekniska fel. Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket (www.konsumentverket.se).

Presentkort skall ses som en värdehandling och ersätts ej vid förlust.

Har du några frågor kring våra köpvillkor, så tveka inte att kontakta oss på webshop@ak.se