2016-03-15

Vad är den vanligaste anledningen att patienter söker sig till er?
En av de vanligaste anledningarna till att kunder söker sig till oss på injektionsmottagningen är att de upplever sig se trötta eller tunga ut över ögonen. Detta beror på att huden i området förändras när vi blir äldre och leder till försämrad elasticitet i vävnaderna samt tilltagande hudöverskott. Tyngden från pannan ökar och ger en sänkning av ögonbrynen vilket skapar tyngre ögonlock. Även de undre ögonlocken påverkas eftersom fettvävnader i kinderna sjunker ner av gravitationen. Detta kan orsaka djupa fåror under ögonen som gör att man just ser trött eller lite sliten ut. Vidare kan överansträngd muskulatur i området mellan ögonbrynen framkalla ett ofrivilligt argt eller strängt intryck, den s k argrynkan.

En återkommande kommentar vid konsultationer är: ”mina barn tycker att jag ser så sur och arg ut fast jag inte är det, och därför känner jag att jag måste göra något åt det.”


Vad är botox och fillers och hur/varför används det?

Det finns flera effektiva behandlingar som reducerar dessa intryck, främst med hjälp av Botolinumtoxin och fillers. Botolinumtoxin, eller botox som det oftast kallas, är ett muskelavslappnande medel som får musklerna mellan ögonbrynen att relaxera. I denna behandling reduceras eller försvinner inte bara en argrynka utan kunden erhåller också ett tilltalande lyft med piggare ögon. Man kan även öppna upp ögat något genom att lägga lite botox i kråksparkarna, dvs muskulaturen vid sidan av ögat.

Djupa fåror under ögonen, fina linjer eller mörka ringar kan behandlas med filler, sk hyaluronsyra vilket är en sockermolekyl som finns naturligt i den mänskliga kroppen. Dess främsta uppgift är att reglera hudens fuktbalans och bidrar till lyster och spänst. Sockermolekylerna binder vatten och på så sätt kan man fylla upp områden med volymförlust, exempelvis ett djupt tårdike.


Varför är det viktigt att själv ta hand om sin hud bra hudvårdsprodukter?
Den bästa förutsättningen för goda behandlingsresultat är givetvis kombinationen med effektiv hudvård. Pure effect Eyes är fantastisk! Pure Effect Eyes reducerar fina linjer och har såväl återfuktande som dränerande egenskaper tack vare en liten mängd koffein. Collagenet förstärks och C-vitaminet reparerar solskador. Dessutom har den en synnerligen tilltalande konsistens som varken är för tjock eller tunn. Den är mycket populär och fungerar lika bra på män som kvinnor. Helt enkelt ett måste i varje badrum!
Använd Pure Effect Eyes morgon & kväll!

    Varor som nämns i nyheten

  • Återfuktande ögoncreme som motverkar förtida ålderstecken.
    725 SEK