2016-10-12

Har din hud en tendens till att stundtals bli röd, hettande och varm? Kan vissa miljöer, klimat eller stress påverka din hud till att bli irriterad, stram och extra torr? Då kan du likt miljontals andra människor i världen ha en känslig hy.

Om din rodnad däremot kvarstår samt att du märker av en mer frekvent och djupgående irritation och hetta i huden, kan detta däremot vara tecken på en hudsjukdom. Vanligt förekommande hudsjukdomar som är relaterade till känslighet är bland annat rosacea. Som hudläkare träffar jag dagligen patienter med dessa typer av problem. Ofta har patienten upplevt sin hud som extra besvärlig och har haft svårt att hålla huden i en god balans. I första hand handlar det mycket om att utbilda patienten om hur de bäst skall ta hand om sin känsliga hud. Utöver detta sätter jag även in en anpassad kur, där vi samverkar med medicinering, behandling och vårdande hudvård.

Med en god kunskap om hur man bäst tar hand om sin känsliga hud går det att hålla huden lugn och balanserad. Vad som känns extra viktigt i dessa fall är att stärka hudens barriär samt tillföra ordentligt med fukt. Cure Extra Care Moist har en god mjukgörande och vårdande effekt när huden är stram och reaktiv.

 

 

  Varor som nämns i nyheten

 • Skonsam rengöring som dämpar irritation. För en känsligare hudtyp.
  Art nr. 123
  495 SEK
 • Högkoncentrerad C-vitaminolja som motverkar tecken på förtida hudåldrande
  Art nr. 525
  1495 SEK
 • Lugnar & mjukgör en känslig/reaktiv hud
  Art nr. 323
  865 SEK
 • Spf 50 (UVA/UVB)
  Art nr. 652
  425 SEK