2015-03-11Vår plastikkirurg Dr. Ulf Samuelson berättar om hur det kommer sig att Akademikliniken började tillverka egna hudvårdsprodukter.

"- Hudvård generellt är en viktig del omhändertagandet och det helhetstänk vi har här på Akademikliniken. Redan sedan starten år 1991 fanns hudvård och hudvårdsbehandlingar med som en viktig del av kedjan för att tillgodose våra patienters behov. Inom plastikkirurgi och även andra typer av professionella behandlingar behöver huden vara i en bra kondition både före och efter för bästa resultat.

Allt eftersom tiden gick kände Akademiklinikens kirurger att de hudvårdsprodukter man använde sig av inte riktigt höll måttet. När man inte fann det man sökte efter på marknaden, beslöt man sig helt enkelt för att ta fram en egen professionell hudvårdsserie – baserad på kirurgernas gedigna erfarenhet av huden och dess funktioner.

För att säkerställa att all expertis som behövdes fanns med samarbetade plastikkirurgerna med ledande biokemister, internationella kosmetiska experter, hudläkare och hudterapeuter vid framtagningen av produkterna.

Vi utgick från de ingredienser och ämnen som vi sedan tidigare vet fungerar och vars effekt finns förankrad i forskningen, säger Ulf. Vi utför hela tider studier och utvärderingar på oss själva och våra patienter på kliniken för att säkerställa produkternas effekt. Våra produkter och behandlingar bygger på den senaste forskningen och uppdateras kontinuerligt för att vi hela tiden skall kunna erbjuda det bästa på marknaden.

Detta har bland annat lett till att Akademiklinken 2013 påbörjade en stor renovering av alla sina produkter. Vi ökade koncentrationen av aktiva ingredienser, ersatte vissa mindre effektiva ingredienser med andra mer verksamma ämnen. Vi rensade bort så mycket vi kunde av onödiga tillsatser såsom parfymer och färgämnen. Allt för att säkerställa att produkterna genererar de resultat både vi och våra kunder förväntar sig.

Ryktet om våra produkter har spridit sig utanför klinikens väggar och säljs idag på ett flertal kliniker runtom i världen. Vi finns självklart på alla AK enheter (Sverige, Norge, Danmark, England), men även på Åhléns City och NK samt på ett flertal större webbutiker – The you way, Skincity, Eleven, Bangerhead, Seth & sally mfl.

Det var så många av våra patienter som tyckte att produkterna gav ett riktigt bra resultat att vi redan tidigt beslutade oss för att även sälja dem utanför vår verksamhet, säger Ulf. Produkterna passar och ger mycket god effekt även om du har genomgått någon form av behandling här hos oss. Då vet du och andra sidan om att de är extra testade av oss här på kliniken innan de släpps ut på marknaden."