2017-01-13

ÅTERFUKTA

För att återfukta huden på djupet så är det viktigt att du följer Steg 1 i "Vinterhuden" dvs. exoliera huden med en AHA/enzympeeling regelbundet för att avlägsna döda hudceller och blockeringar som annars motverkar din efterföljande hudvård att gå in i huden.

Använd ett ordentligt återfuktande serum varje dag. Ett serum innehåller ofta högre halter av aktiva ingredienser, vilket gör dem extra åtråvärda om man vill se bra effekter och snabbare resultat av sin hudvårdsrutin. Serum består oftast av mindre molekylen som lättare tränger djupare ned i huden och återfuktar, reparerar etc. där inte en vanlig mjukgörare når.

 

Varför ska man använda både serum och mukgörare (dag- & nattcreme)?

Serumet jobbar på djupet medan din mjukgörare tar hand om den mer visuella huden, som vi ser på ytan. Mjukgöraren motverkar fuktförlust och bevarar fukten i huden längre samtidigt som en bra mjukgörare också har andra egenskaper såsom att stärka den känsliga hudbarriären, motverkar förtida ålderstecken eller balansera en obalanserad hud. 

 

Serum med mycket fukt som vi rekommenderar:

Akademiklinikens Pure Lift Serum innehåller rikligt med hyaluronsyra och peptider - toppenbra om man vill ge huden en extra boost! Detta serum behåller fukten länge i huden och används dag och natt. En storfavorit både hos oss i personalen på Akademikliniken och hos våra patienter och kunder.

Om du vill ha en bredare behandling som inte bara återfuktar men även ger mycket näring och vitaminer så rekommenderar vi vår nya superprodukt - Pure Glow Oil! Denna lämpar sig extra bra när kylan biter i kinderna och vi både behöver fett (näring) och fukt. Pure Glow Oil funderar precis som ett serum som du applicerar direkt på rengjord hud och avslutar med din dagcreme. Denna ansiktsolja går djupt ned i huden och stärker en känslig hud samtidigt som den reducerar/motverkar förtida hudåldrande såsom linjer, hyperpigmentering och stimulerar kollagenprodukten (för en fastare mer ungdomlig hud). 

 

 

  Varor som nämns i nyheten

 • Exfolierande och lystergivande AHA-mask. Utsedd till Årets bästa Ansiktshudv...
  550 SEK
 • Fuktgivande & stimulerande antiage serum
  925 SEK
 • Högkoncentrerad C-vitaminolja som motverkar tecken på förtida hudåldrande
  1495 SEK